Leerzaam. Plezierig. Supermakkelijk. De lunch op school biedt bij uitstek een kans om kinderen in aanraking te laten komen met groenten en fruit.

school-lunch

KOKEN VOOR DE HELE SCHOOL

Eén keer in de week koken vier kinderen uit groep 7 of 8 samen met één van onze chefs een lekkere en gezonde lunch. Zij doen dat voor álle leerlingen van de school.

Ontzettend leerzaam want de kinderen ontdekken nieuwe smaken en leren al doende over herkomst van groenten en over de natuur. Ook heel plezierig want samen eten is een fijn en sociaal moment waarin ook tafelgewoontes eigen worden gemaakt. Tot slot is de schoollunch ook supermakkelijk want er hoeven geen boterhammen meer gesmeerd te worden en elk kind krijgt door de lunch alvast flink wat van de benodige groenten binnen en daarom is er minder stress tijdens het avondeten.

Op de andere dagen van de week kan desgewenst diezelfde chef  een buffet aanleveren met heerlijke en gezonde lunchitems voor in elke klas.

De recepten die wij met de kinderen maken op school hebben wij beschikbaar gesteld zodat u deze thuis nog eens kunt maken. Klik daarvoor hier

‘Onder de bevlogen leiding van de chef rekenen kinderen hoeveelheden uit, wegen zij maatbekers af, snijden zij groentes en leren ondertussen over de herkomst van nasi of couscous. Alle leerlingen eten mee en ouders vragen vervolgens naar het recept!’

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een schoollunch op úw school? Mail naar info@onderwijsgezond.nl of bel 06 2936 9810.