Weet wat je eet! Kinderen die op een ‘hands on’ manier leren over voeding, maken makkelijker de keuze voor gezond, óók buiten school.


workshops

WORKSHOPS OP MAAT

We willen graag dat elk kind dat in Nederland woont weet hoe hij of zij goed voor zichzelf kan zorgen. Een belangrijk deel van goed voor jezelf zorgen is gezond eten en drinken. Dat betekent echt niet dat je de hele dag alleen nog maar op een wortel mag kauwen. Het is vooral belangrijk dat je weet wát je eet en dat je varieert.

Wij leren kinderen over gezonde voeding, niet vanuit een boekje of door een praatje voor de klas maar door met hen zelf te gaan koken. Met echte koksmessen en echte keukenapparatuur. Dan kunnen ze zien hoe makkelijk het eigenlijk is om iets lekkers te maken en hoe leuk het is om te koken en samen te eten.

De workshops die we aanbieden zijn er in allerlei vormen en maten. Zowel voor groep 1 en 2 van de basisschool, waarbij het vooral gaat om durven proeven en kennis maken met nieuwe smaken en texturen, als voor leerlingen van de middelbare school, die we leren hoe makkelijk het eigenlijk is om een hele lekkere, gezonde lunch in elkaar te zetten en mee te nemen naar school. Uiteraard hoeft de setting niet op school te zijn. We geven ook workshops in buurthuizen of in de bibliotheek.

Schoolgroepen kunnen ook deelnemen aan een toer waarbij kinderen leren waar voeding vandaan komt en wat het effect van voeding is op hun gezondheid. Zij bezoeken een teler of boerderij en gaan vervolgens met hun eigen oogst aan de slag in de keuken. Uiteindelijk eten zij samen aan tafel hun zelf gemaakte gerechten op! Zo beleven zij de hele voedselketen van ‘grond tot mond’ zou je kunnen zeggen.

De maximale groepsgrootte per chef is ongeveer 10 maar als jouw groep groter is dan 10, dan kunnen we er ook gewoon een extra superchef bij zetten.
De kosten voor de workshops kunnen we bepalen als we weten wat de wensen voor de workshops zijn.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een gratis en gezonde lunch bij u op school? Waarbij de kinderen helpen en zo leren over gezonde voeding met wat praktische keukenvaardigheden? Laat dan hier uw telefoonnummer of emailadres achter.

13 + 6 =